Hur Man Vet Att Någon Ljuger:

Ja, som jag skrev tidigare så tycker jag inte om lögner (vem gör det) så här kommer en lite rolig grej;

#1 Lyssna till personens röst
Någon som ljuger har oftast något att dölja. Och vad hon än försöker dölja så har hon fullt upp med att tänka på det för att inte försäga sig. Hon talar antingen för långsamt eller för snabbt, dröjer med svar till dina frågor. Och kommer med ursäkter för att försöka försäkra dig om att lögnen är sann. Om hon blir ängslig kan det hända att rösten blir gällare. Hon kommer med antingen för lite detaljer i sin berättelse eller alldeles för många. Om det är mycket detaljer försök lägga så mycket som möjligt på minnet och sedan fråga några dagar senare, det finns en möjlighet att hon inte minns vad hon sagt och ändrar historien.

#2 Granska personens ansikte
De flesta människor är urusla skådespelare. En person som ljuger mycket kanske har en bra historia, men om hon inte kan kontrollera sitt ansiktsuttryck ser man igenom henne lika lätt som genomskinligt glas. En människa som talar sanning reagerar oftast genom att skratta, grimasera eller gråta i rätt ögonblick, medan någon som ljuger måste tänka sig för, skratt kan låta falska och hamna på fel ställen. Vissa koncentrerar sig så mycket att de glömmer bort att reagera helt och hållet medan andra överdriver sina reaktioner.

#3 Var uppmärksam på kroppsspråket
Det handlar hela tiden om för mycket eller för lite av allting. Antingen gör personen som ljuger ingenting, försöker att röra sig så lite som möjligt, håller armarna i kors eller sitter på händerna. Medan andra rör sig alldeles för mycket. Man har svårt att vara still, gör regelbundna rörelser som dra handen genom håret, blinka mycket, fukta läpparna eller klia sig på näsan.
__________
Det är hur du kan lista ut att någon ljuger för dig. Haha, tyck att jag är underlig, men om dina vänner ljuger för dig är de inte riktiga vänner (beror på lögn förstås). Men tänk på en sak: De här som jag skrivit kan också vara en person som är väldigt nervös, så anklaga inte i onödan. Men oftast vet man om personens berättelse är något att vara nervös för eller ej så.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0